3 Aralık 2011 Cumartesi

Cingi 12



Hemen söyleyeyim yazının başlığının 'Cingi 12' olma sebebi 21 Kasım'dan bugüne geçen 12 günün dolu dolu, çok güzel, çok yoğun, yorucu ama mis gibi Cingi ve ekibiyle geçmesi.

21 Kasım Pazartesi: Artık gelenekselleştiği üzere Cingi'yle birlikte bu kez yarı akustik, yarı elektrik Queen ve Freddie Mercury şarkılarından oluşan bir anma programı çektik. Cingi ve Dream TV ekibinin mesaisi sabah 10.00'da başlayıp, gece 01.00'e kadar sürdü. 3-4 minik krize rağmen ses düzeniyle, görselliğiyle ve içeriğiyle her şey mükemmeldi.

24 Kasım Perşembe - 21.30 - Babylon: Babylon'a girdik. Üst kata çıktık. Konser başladı. O kadar yoğun ve güzel bir geceydi ki aralarda hüzünlenip gülerken kaçırdığım bir çok şeyi Bora'nın çektiği fotoğraflara bakarken hatırladım.

29 Kasım Salı: Cingi'nin vokal dalında yarı finalde yarıştığı queenextrawaganza'da finale kalan isimler açıklandı. Kazananların en üst sırasında çığlık atarken emin olmak için 2-3 kez baktığım isim vardı. Selçuk Sami Cingi!

02 Aralık Cuma: Her ay Hayal Bistro'da solo geceler düzenleyen Cingi'ye bu kez büyülü sesiyle bizi uzak yerlerdeki okyanus kıyılarına götüren Melis Danişmend de eşlik etti. Melis'in Sır, Bin Doz Öfke ve Kettle'ını bu kez Cingi düzenlemeleriyle dinledik. Bir de Pearl Jam 'Jeremy' ve U2 'With or Without You' cover'ları çaldılar ki güzel ses, iyi müzik hepsi içine aldı bizi.

Evimizde, odamızda, dostlarımızla gibi samimi bir konser gecesinin ardından Cingi'yi 05 Aralık'taki final için Los Angeles'a uğurladık. Şans meleklerini de peşinden yolladık.

Şimdi heyecanlı bekleyiş var. Sonuç ne olursa olsun başından beri olayın uluslararası bir müzik başarısı olduğunu anlayıp destek veren herkese sadece kendi adıma teşekkür ediyorum. Bazen doğru ve güzel şeyler yaparken en önemli şey sadece doğru anlaşılmak olabiliyor. Ne mutlu anlatabildiysem.

Notcuk: Bu güzel fotoğrafı çeken adam Bora Balar'dır. Şurda da daha binlerce güzel fotoğraf vardır. http://www.borabalar.com/borabalar.com/BABA_SAYFA.html




Hiç yorum yok: